Skip to main content

ODLOŽENO – 87 medjunarodni poljoprivredni sajam tek u septembru, ako uslovi budu dozvoljavali

By Najave, Razno

Poštovani posetioci, partneri i prijatelji komanije Chanlder

Zbog trenutnog stanja u državi izazvanog virusom Covid-19 poznatijeg kao Korona,  odložena je manifestacija koju smo svi čekali 87. medjunarodni poljorivredni sajam na Novosadskom sajmu.

Dobili smo zvanično obaveštenje koje vam prenosimo u celosti.

 

Poštovani izlagači,

Nadamo se da ste Vi i Vaši najbliži zdravi i da teške dane u kojima se svi nalazimo provodite shodno preporukama zdravstvenih radnika i nadležnih u vezi sa pandemijom korona virusa Kovid-19.

S obzirom na to da vanredno stanje i dalje traje, a da smo 87. međunarodni poljoprivredni sajam planirali od 16. do 22. maja, obaveštavamo Vas da će taj događaj biti odložen i realizovan u novom terminu. U nadi da će početak jeseni biti bezbedan za sve učesnike i posetioce Sajma, planiramo da Poljoprivredni sajam održimo od 19. do 25. septembra. Definitivnu odluku moći ćemo da potvrdimo po ukidanju vanrednog stanja.

Novosadski sajam priključio se borbi protiv korona virusa svim raspoloživim snagama – od ustupanja prostornih kapaciteta za opremanje terenske bolnice za prijem pacijenata zaraženih korona virusom, do izdvajanja 3.000.000 dinara za kupovinu respiratora. Vreme u kojem smo je veliki ispit solidarnosti i sigurni smo da svako od nas čini sve što može da se sačuvaju životi, pomogne ugroženima i podrže napori da što bezbolnije i bezbednije zajedno prevaziđemo i ove izazove.

U želju da novonastala situacija što manje utiče na poslovanje Vaše firme, a pre svega sa nadom da Vi i Vaši najbliži ostanete zdravi, verujemo da ćete imati razumevanja za našu odluku i srdačno Vas pozdravljamo.

otkazivanje rezidbe usred situacije sa korona virusom!!!

OTKAZANO – Martovsko orezivanje Sadnica Oraha Chandler na plantaži u Malom Žamu. – OTKAZANO

By Najave

POŠTOVANI PRIJATELJI I SARADNICI

USLED NOVO NASTALE SITUACIJE SA KORONA VIRUSOM, RADI ZDRAVLJA SVIH NAS, PRINUĐENI SMO DA OTKAŽEMO PROLEĆNI SKUP.

 

Već 3 godine zajedno sa vama, našim partnerima imamo tradiciju da se okupimo na našoj Plantaži u Malom Žamu.
Ove godine ćemo to uraditi u Subotu 14.03. Od 13:00 -15:00h .

Kao i do sada želimo da razmenimo mišljenja na temu gajenja oraha vrste Chandler, kao i da naučimo nešto novo od naših partnera iz Turske.

Sa prošlog okupljanja smo pripremili video za vas.

Nadamo se da ćemo se videti i imati prilike da porazgovaramo o svemo što je bitno za Sadnica Oraha Chandler.

Poželjno je da potvrdite Vaš dolazak … Naši kontakt podatci su OVDE

Chandler Waltree d.o.o na Šumadijskom sajmu poljoprivrede u Kragujevcu

By Najave

Ukoliko ste zainteresovnai da kupite sadnice oraha ili samo da se informišete o potencijalima i potrebama sadjenja oraha u Srbiji, možete nas posetiti na sajmu poljoprivrede u Kragujevcu koji danas počinje 05,09 i trajće do Nedelje 08.09.2019.
Naš štad ćete lako pronaći, dovoljno je da potražite ime Chandler Waltree medju štandovima.
sajam u kragujevcu chandler waltrree

Naše ljubazne kolege Vam stoje na raspolaganju za sva pitanja.

REZIDBA na plantaži u Malom Žamu, Chandler Waltree DOO

By Najave, Razno

Pozivamo sve prijatelje, partnere ili zainteresovane za sadnju oraha i orašastih plodova na jedno druženje na našoj plantaži u malom žam-u nadomak Vršca.

DATUM : Nedelja 14.jul od 18:00-20:00h.

Tema druženja ; REZIDBA sadnica oraha.

Sa nama će biti gosti iz Turske.

Ukoliko ste zainteresovani da nam se pridružite dovoljno je da nam pošaljete email  ili da nas kontaktirate :

Nenad

Telefon: (+381) 64 280 11 64
Email: nenad@chandler.rs

Nebojsa
Telefon: (+381) 60 470 60 37
Email: nebojsa@chandler.rs
poljoprivredni-sajam-novi-sad

Posetite nas na međunarodnom POLJOPRIVREDNOM SAJAMU u Novom Sadu 11-17 Maja

By Najave

Chandler Waltree Doo , će učestvovati na 86. medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Budite naši gosti na štandu.

Štand kompanije Chandler Waltree Doo se nalazi u HALI 1

Pozivamo Vas da nas posetite, sednete i popijete jedno pićence sa nam, malo porazgovarate o nama omiljenoj temi, sadjenje oraha i nega sadnica oraha.  Možda i o planovima za budućnost, otkup ploda.

 

O sajmu poljoprivrede

11 – 17. maj 2019.

Novosadski sajam, od 11. do 17. maja, na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, okupiće sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, u ovom delu Evrope, ali i iz 60 zemalja, sa svih kontinenata. Na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, istovremeno se prezentuju najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, primena nauke u poljoprivredi, izložbe organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Najaktuelnije teme iz oblasti agrara, obrađuju se kroz stručne skupove, okrugle stolove, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse. Poslovna okupljanja, podrazumevaju i sustrete sa privrednim, naučnim i političkim delegacijama, ali i direktne sastanke privrednika iz celog sveta na Međunarodnim poslovnim susretima AgroB2B.

 

 

Poziv-na-druženje

Druženje uz piće na našoj plantaži u Malom Žam-u.

By Najave

Pozivamo sve prijatelje, partnere ili zainteresovane za sadnju oraha i orašastih plodova na jedno druženje na našoj plantaži u malom žam-u nadomak Vršca.

 

Tema druženja ; načini orezivanja, stručni saveti.

Sa nama će biti gosti iz Turske, tim agronoma. koji će nam preneti svoja znanja iz oblasti nege i orezivanja sadnica oraha.

Ukoliko ste zainteresovani da nam se pridružite dovoljno je da nam pošaljete email  ili da nas kontaktirate :

Nenad

Telefon: (+381) 64 280 11 64
Email: nenad@chandler.rs

Nebojsa
Telefon: (+381) 60 470 60 37
Email: nebojsa@chandler.rs

Lokacija  je:

navodnjavanje

Navodnjavanje!

By Saveti

Navodnjavanje oraha: Koliko treba da zalivate koju vrstu zemljišta?

Veliki broj faktora utiče na količinu vode kojom se zalivaju orasi, a jedan od najvažnih je vrsta zemljišta na kojoj sadite.

Potrebe oraha za vodom zavise od količine i rasporeda padavina u toku godine, temperature vazduha, zemljišnih karakteristika, primenjene agrotehnike, osobenosti sorte i starosti oraha. Kod mladih stabala u sušnim periodima, navodnjavanje je obavezno, jer se tako obezbeđuje ukorenjavanje i vegetativni porast biljaka.

Zalivne norme kod oraha iznose od 500 do 700 m3 ha-1 ili od 50 do 70 mm m-2. Na aluvijalnim i peskovitim zemljištima norme se kreću od 25 do 30 mm m-2, na glinovito-peskovitim od 35 do 40 mm m-2, a na dubokim glinovitim i teškim zemljištima od 50 do 60 mm m-2. Navodnjavanje u prvoj godini se radi po potrebi, ali optimalno je od 5 do 10 litara po sadnici. Tokom letnjih meseci i više, dok se u drugoj godini zalivanje obavlja kao sa odraslim zasadima.

Najbolji način navodnjavanja je sistem „kap po kap“, ali se uspešno mogu koristiti i veštačka kiša i navodnjavanje brazdama. Sistem kap po kap je najšire zastupljen, jer je najekonomičniji i najpogodniji za većinu voćaka. Osim što je ekonomski isplativ, sistem se lako montira i demontira, a u zavisnosti od spoljašnjih uslova određuje se količina voda koja ističe po dužnom metru ( od 1,5 do 8 litara po satu ). Voda se u nedostatku stabilnog izvorišta može dopremati i cisternama, a da efekat navodnjavanja bude isti.

 

vrsta zemljišta                         količina

Aluvijalno                                 25-30

Peskovito                                  25-30

Glineno-peskovito                  35-40

Duboko-glinovito                   50-60

Teško                                        50-60

* Svi iznosi su u mm po m2

rigolovanje tla

Rigolovanje tla!

By Saveti

Prvi korak posle agromelioracije: Evo kako pravilno rigolovati i pripremiti zemljište!

Nakon što završite agromelioraciju, da biste na najbolji način pripremili vaše zemljište trebalo bi uraditi i rigolovanje, površinske zahvate i, naravno, otvaranje rupa za sadnju!

Rigolovanje zemljišta se obavlja tokom toplijih meseci u godini, i to na dubini u rasponu od 60 do 70 cm. Za jesenju sadnju u proleće, a za prolećnu rano u jesen, kako bi se zemljište do momenta sadnje dobro usitnilo, sleglo i poravnalo. Na zemljištima težeg mehaničkog sastava treba kombinovati podrivanje zemljišta sa oranjem, pošto se na taj način poboljšava vazdušni režim i vodni kapacitet.

Nakon završenog rigolovanja, na red dolazi površinska priprema zemljišta. To je najbolje raditi po suvom vremenu, kako ne bi došlo do sabijanja zemlje. A taj proces se obavlja uz pomoć tanjirača, ravnjača, rotofrezera ili kultivatora. Pošto obavite površinsku pripremu preostaje vam još samo otvaranje rupa za sadnju, koje možete uraditi i mehanizovano i ručno.